Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Et børneværelse skal naturligvis være et sted, hvor barnet synes det er sjovt at være, og hvor det føler sig trygt og godt tilpas. Der skal gerne være plads til legetøjet, såvel som der skal være plads til udfoldelse og leg, og her er der mange, der støder ind i problemer. For selvom et værelse eksempelvis virker rimelig stort til en på 3-4 år, så finder man hurtigt ud af hvor meget legetøj kan fylde.

Her får du nogle gode indretningstips til hvordan du laver et lækkert børneværelse, både de praktiske og de flotte.

Få så mange ting væk fra gulvet som muligt

Jo mere der står på gulvet, jo mindre plads er der også. Jo mere plads du kan frigive på gulvet, jo mere plads får du også. Derfor er reoler og hylder en rigtig god ting til at skabe mere plads, men hus at de skal hænge meget forsvarligt, så de ikke kan falde ned eller vælte.

Giv rummet liv med farver

I stedet for at male hele værelset i én farve, så giv det liv med flere farver. Hvis værelset eksempelvis er hvidt, så mal en væg blå, eller lav en stor flot trekant midt på væggen, det er ganse enkelt men giver en masse dynamik. Laver du flere (som på billedet), så kan det ligne bjerge. Et andet godt “trick” er at give en væg tapet eller fototapet (find et stort udvalg her), da det er med til at skabe liv. Samtidig har tapet den gode egenskab at det ofte er lidt mere slidsikkert end maling. Har man malet en væg blå, går der ofte ikke længe før der kommer ridser i efter barnets leg, på tapet skal der mere til før det kan ses.

Lav zoner

Hvis der ellers er plads nok på værelset, kan det være en rigtig god ide at inddele i nogle zoner, hvilket især er en god ide med lidt større skolebørn. Ha’ et lille område hvor der laves lektier, og områder hvor der leges og så soveområdet. Det er ofte ikke muligt at dele et værelse op i tre zoner, men det kan være et legeområdet med enkle midler kan laves om til lektiezonen med en reol der laves om til skrivebord eller lignende.