Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Pandekager er en elsket ret af mange. De kan spise på mange forskellige måder og ligeledes findes der mange typer af forskellige pandekager. Kender du kun den til almindelige danske dessert pandekage? Så læs med her og bliv klogere på den store pandekage verden.

Pandekager til desserter og søde sager

De mest almindelige pandekager man spiser til dessert og søde sager er den klassiske dessert pandekage og amerikanske pandekager. Den klassiske pandekage er den du kender med is, chokoladesovs og flødeskum på toppen – den man altid kan servere som en god dessert fordi både store og små elsker den. Amerikanske pandekager er dem som er mindre og mere tykke og luftige i konsistensen og som man ofte spiser til brunch med sirup og blåbær.

Du kan også vælge at komme blåbær ned i dejen, inden du laver pandekagerne. På den måde for du amerikanske pandekager med blåbær og det er også en virkelig lækker udgave af de amerikanske pandekager.  Derudover er bananpandekager virkelig blevet populære også og er altså et sundere alternativ til de søde pandekager. Bananpandekager minder mest om amerikanske pandekager i konsistensen og smager skønt med sirup også.

Madpandekager

Udover dessertpandekagerne findes der også forskellige typer pandekager som man kan bruge til mad. Altså pandekager som ikke er søde og som man ikke spiser med sødt tilbehør til. Det er blandt andet mexicanske pandekager som man ofte spiser med krydret kød, grøntsager og salsa til.

Der er også lavet en mere traditionel pandekage som minder lidt om den klassiske dessertpandekage i udseendet men som altså også spises som tilbehør til mad. Men pandekager kan varieres i alverdens forskellige slags.

Du kan også nemt lave lækre spinatpandekager som mange spiser til laks. Derudover findes der bitte små blenis, som man spiser med kaviar og som altså er en finere form at spise madpandekager på.