Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vores fødder bærer rundt på os hele livet. De har en hård opgave. Selvom de er en lille del af kroppen, så skal de bære rundt på den hver dag. Det gør det meget vigtigt, at vi passer godt på vores fødder.

Som spædbørn bruger vi ikke vores fødder meget. Vi skal lige lære at holde balancen og at gå først. Men når først børn begynder at gå, så bliver deres fødder belastet hver eneste dag. Derfor bør de have den rette støtte.

Giv dit barn gode sko på

Når dit barn begynder at gå, kan det være en god ide med nogle begyndersko. Et par rigtige sko kan give dit barns fødder støtte. Det kan blive nemmere at gå, og dit barn kan også gå rundt udenfor uden at få våde strømper.

Begynderskoene er vigtige for dit barn. Det er barnets første oplevelse med at have sko på, og mange gemmer de første sko som et minde. De kan have stor affektionsværdi og senere fungere som pynt i hjemmet.

Der er ikke noget i vejen med at lade dit barn have bare fødder. Det er dog nemmere at komme ud, hvis du har nogle gode sko, som dit barn kan få på. Så kan I også gå udenfor, når det er koldt og fugtigt.

Lad ikke sko gå i arv

Begynderskoene er også vigtige, fordi de lader dit barns fødder udvikle sig naturligt. Et par gode sko lader fødderne vokse og tage form, som det var ment fra naturens side.

Vores fødder er forskellige, og de udvikler sig forskelligt. Har du andre børn i familien, så er det ikke optimalt at lade deres sko gå i arv. Brugte sko er nemlig gået til og har taget form efter de fødder, der har været i dem. Når der kommer et nyt par fødder ned i dem, vil de blive presset til at tage den samme form.

Giv dit barn nye sko, der ikke er blevet formet efter nogens fødder endnu. Så kan dit barns fødder forme dem, og de kan vokse og udvikle sig, som det er bedst for dem.

Vælg den rigtige størrelse

Det er også vigtigt for dit barns fødder, at du vælger den rigtige størrelse sko. Hvis fødderne bliver klemt inde af for små sko, kan de ikke udvikle sig rigtigt. Er skoene til gengæld for store, så kan dit barn få svært ved at gå med dem på.

For at finde den rette størrelse skal du måle dit barns fødder. Du kan så se på skoens beskrivelse, hvilken størrelse du skal vælge. Du skal ikke vælge dem, der har præcis samme mål som dit barns fødder, men nogle der er lidt større.

Børn vokser, og begyndersko holder aldrig ret længe. Børnene vokser hurtigt ud af dem. Når børn er i voksealderen, er det også vigtigt, at deres sko bliver skiftet ud løbende, så de hele tiden har den rette størrelse. Du bør altså holde løbende øje med, hvornår du skal skifte dit barns sko ud.