Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis i har kæledyr, og især hvis i har kæledyr der færdes udenfor, er der en stor sandsynlighed for at jeres lille barn på et eller andet tidspunk vil få dermatofytose, eller ringorm, som de fleste nok kender betegnelsen under. Hvis i har flere børn, er der derefter en rigtig god sandsynlighed for de smitter hinanden, da det er yderst smitsomt.

Hvad er ringorm?

Ringorm er en svampefunktion, der er smitsom og derfor kan overføres fra menneske til menneske, eller fra jeres kæledyr til barnet. Det kan rent faktisk også overføres fra  Det er vigtigt med det samme at sige, at lidelsen er langt værre end den ser ud. I langt de fleste tilfælde er barnet nemlig ikke generet af at have ringorm, men området bliver rødt, og børn kan derfor være tilbøjelige til at klø i det. Det er et lille ringformet udslæt (deraf navnet), der typisk starter som en lille prik med udvikler sig til en lille ring.

Hvordan undgår man ringorm?

Lad det være sagt med det samme, det er ikke noget man kan gardere sig i mod. Skal man gøre det, skal man forbyde sine børn (og sig selv), at røre ved andre mennesker såvel som dyr, og det er næppe den sundeste opdragelse af dine børn. Kommer man i kontakt med ringorm er det dog vigtigt at vaske hænder lige bagefter, hvilket mindsker risikoen for at blive smittet.

Hvordan behandler man ringorm?

Det gode ved ringorm, udover at det ikke er farligt, er at det er meget let at behandle, hvis der blot er tale om et enkelt eller to angreb. Her behandler man typisk med creme mod ringorm, der blot skal smøres på huden og virke. Det kan købes i håndkøb, og uden recept. Er der et større angreb med mange ringorme, skal man kontakte sin læge der kan udskrive en recept på tabletter til behandling.