Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Lad os starte med at tænke igen, hvis du troede, at det er en let opgave at købe legetøj til børn. Der er et par aspekter, der skal overvejes, når man køber legetøj. Det gælder, hvis du er en ansvarlig forælder, en der er bekymret for hans afkom nydelse, sikkerhed og hans uddannelse. At glemme børn foran skærmen eller TC er ikke en ansvarlig holdning for den ene forælder, og det overleveres heller ikke en 7-årig legetøjspistol med potentialet til at skade sine legekammerater. Nok med foredraget; lad os se, hvad de nøjagtige elementer, et godt legetøj skal indeholde, er. Derefter kan du finde det hos Børnenes Kartel. Bemærk, at følgende kun kan fungere som retningslinjer og ikke på nogen måde er love, som du skal overholde.

Tjek kvaliteten

Først og fremmest skal kvaliteten af legetøjet kontrolleres. Hvis legetøjet er af dårlig kvalitet, får du et dobbelt slag: dit barn klager, og du har kastet penge ud af vinduet. Der vil altid være en risiko involveret, men forskning, der udføres inden du køber noget, hjælper med at reducere denne risiko betydeligt. Brand-info og feedback fra kunder er altid gode informationskilder.

Tjek sikkerheden

Vær også opmærksom på spørgsmål, der drejer sig om sikkerhed. Det ville måske have været klogere at starte med sikkerhedsdelen, men de fleste legetøj på markedet nu er ret sikre at bruge. Ikke desto mindre skal dette aspekt altid overvejes nøje, både før du køber legetøjet og efter det. Se, hvordan dit barn har en tendens til at bruge sit legetøj og handle korrekt; hvis han er for aktiv, kan lide at kaste eller slå ting, skal du være forsigtig, når du køber legetøj med hårde overflader eller som er tunge. Det er tvivlsomt, om nogen ville have glæde af at blive ramt af hovedet af noget hårdt, når han legede med hans alt for energiske dreng.