Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

USA og amerikanske produkter er mange gange noget, som vi danskere på ingen måde kan forene os med, men når det kommer til vin, så kan de deres kram. Amerikanske vine er kendetegnet som kraftige, velsmagende og en eksplosion af frugtsødme.

Her er Zinfandel-druen vundet større og større indpas i de danske munde, og det er noget vi forstår os på. Det er med den fine sødme og lette krydder, at danskerne er helt forelsket i druen.

Hvor kommer Zinfandel fra?

Druen er i dag en utrolig udbredt drue i Californien – USA’s vin mekka – og det er også noget, som amerikanerne håndterer utrolig godt. Den varme dag i mødet med de kolde nætter, gør en verden til forskel for den kære Zinfandel-drue.

Men selve druen stammer ikke fra USA, da det kan fastslås, at den kommer til Boston i 1829 med den kroatiske Habsburg-monark. Men det er et besøg, vi sætter stor pris på.

For kombinationen af druen og det exceptionelle klima i USA har kun gjort underværker for den populære drue. Det er nemlig en velsmag, som USA kan byde på og være stolte af.

Er der forskel på terroir?

Terroir er et begreb, man bruger om det område og den jord, som vindruens planter står i. Det har nemlig utrolig meget at sige om, hvordan druerne og endda også hvordan vinen kommer til at smage.

Californien er et perfekt område til Zinfandel-druen, idet dens terroir nemlig bliver præget af de varme og tørre dage og kølige nætter, som giver en utrolig lang og varm modningsproces. Dette giver den karakteriske sødmefulde fornemmelse.

Den omtalte drue her har smukke noter af solmodne frugter og chokolade. Det er en drue, der er et hit i hjemmet, og det forstås også, når dens smag er så alsidig og fyldig men stadig ikke for kraftig.