Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Juli er højsæson for fødsler, så der er en god chance for, at du skal til barnedåb eller navngivningsfest inden længe. Dåben er barnets første fest, og for mange forældre er det helt afgørende, at dagen bliver vellykket.

Der er mange traditioner forbundet med dåben og den efterfølgende fest, og især med gaverne. Det er for eksempel almindeligt, at det lille barn får et sæt bestik, som det ofte beholder hele livet. Hvis den idé allerede er taget, giver vi dig her et par tips til den perfekte dåbsgave.

En god bog

Bøger fylder meget i børns liv, og de er et af de vigtigste værktøjer i barnets opvækst. Selvom der nok går et par år, før den rigtigt kommer i brug, kan du aldrig ramme forbi med en god bog. Der findes alt fra billedbøger til bøger, der kan lære barnet at læse de første ord.

Ny-klassikeren Kaninen der så gerne ville sove, som efter sigende får børnene til at falde i søvn, når den læses højt, vil formentligt bringe lykke i de fleste hjem.

Smykker

Ligesom med bestik er der tradition for at give smykker i dåbsgave, ofte fra klassiske mærker som Georg Jensen. Disse mærker har af samme grund ofte dåbskollektioner, hvor du kan lade dig inspirere.

Nogle vælger at købe smykker i børnestørrelse, som måske kan bruges i nogle år – hvis de bliver brugt. Til gengæld er de en oplagt og sød gave at give videre til ens egne børn, når de en gang skal døbes. Du kan dog også vælge at give tidløse voksensmykker, som kan bruges hele livet.

Motoriklegetøj

Hvis du er ude efter noget lidt mindre klassisk og ”kedeligt”, er motoriklegetøj bestemt værd at overveje. Motoriklegetøj er sådan set helt almindeligt legetøj, som styrker barnets motorik. Det kan være et hoppedyr, en kasse med klodser og huller, der passer sammen eller lignende aktiviteter, der udfordrer barnets motorik.

Motoriklegetøj er en helt fantastisk gave, som ikke bare underholder barnet, men som hjælper med at udvikle de essentielle motoriske færdigheder, som alle mennesker bruger hver eneste dag. Motorik kan ikke ret godt trænes op senere i livet, så lad barnet lege sig til en god motorik i en tidlig alder.