Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Små børn kan have store problemer med at falde i søvn om aftenen. De vil allerhelst blive oppe og lege, men det er altså bare ikke optimalt, når der også er en dag i morgen. Mange brørn har, når de skal prøve at falde i søvn, svært ved at deres forældre går ud af værelset inden. De kan godt lide, når mor eller far er lige i nærheden. Allerbedst er det, hvis du kan skabe nogle rammer for dit barn, så dit barn er klar over, hvordan det foregår aften efter aften. Vi har fundet på nogle andre metoder, du kan bruge, for at få dit barn til at sove hurtigere, så kig med i de 3 smarte tips nedenunder.

Brug afdæmpet musik

Musik virker på mange måder som meditation. Det gælder ikke kun for børn, men også for voksne mennesker. Musik får vores krop og sind til at slappe af, hvis du altså vælger det rigtige musik naturligvis. Du kan vælge enten at synge en sang for dit barn, eventuelt den samme hver aften, så dit barn vænner sig til den og kan nynne eller synge med. Det gør det hele en hel del hyggeligere på værelset om aftenen, når man har noget, man kan samles og være fælles om.

Gode vaner inden sengetid er vigtigt

Det er forskelligt fra familie til familie, hvad der er normalt og hyggeligt, og samtidig er det det også fra person til person. Det kan være en rigtig god idé at finde på nogle gode vaner i huset, man. Vaner kan både være praktiske og nødvendige for at få hverdagen til at hænge sammen, mens de kan være til kun for hyggens og samværets skyld. Nogle nødvendige vaner inden sengetid kan fx være at børste tænder eller at gå i bad, og en hyggelig vane kan være at læse godnathistorier, så højtlæsning bliver trænet og hjernen bliver stimuleret.

Et godt sovemiljø er essensielt for barnet

Miljøet i hjemmet og på værelset er helt afgørende for, hvordan dit barns søvn er. Sørg for at der er ro på i hjemmet op til sengetiden. Der skal ikke være nogen som helst form for stress og jag, tværtimod er det bedste du kan gøre at sørge for, at der er gearet helt ned blandt de mennesker, der opholder sig i fællesområderne. Glæde og afslappethed giver dit barn en følelse af tryghed, som det især har brug for inden sengetid. Et godt sovemiljø til den lille kræver også gode senge, se mere på sengezonen.dk og find tilbud på tremmesenge og babysenge. Samtidig er det rigtig vigtigt at du tager ansvar for, at børneværelset er rent og har den rette temperatur. Tænd eventuelt en lampe, hvis dit barn ikke bryder sig om at ligge i bælgragende mørke. Sørg for dit barn har sin sovebamse og stil måske et glas vand på kommoden ved siden af sengen.