Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er mange, der er gravide, der naturligvis glæder sig rigtig meget til forløsningen ved at få et barn, men der er også mange der går og frygter selve fødslen, og der skal da heller ikke ikke sås den mindste tvivl om at en fødsel er noget af det mest ekstreme man kommer til at gennemleve som kvinde.

I et moderne samfund som vores findes der mange muligheder for smertestillende i forbindelse med fødsler. De fleste har hørt om lattergas og epidural-blokader der ligges ved rygmarven, der er blandt de mest brugte måder til at lindre smerter ved fødsler.

Der er mange kvinder, der gerne vil have så smertefri en oplevelse med at føde som muligt, men der er dog også mange kvinder, der gerne vil have en fødsel, hvor der ikke er nogen former for medicinsk smertelindring involveret.

Der findes også helt naturlige måder at smertelindre på, som også bliver brugt flittigt på de danske hospitaler rundt om i landet. Blandt de metoder som bruges oftes finder man noget så gammeldags som varmepuder, der med varmen giver en fornemmelse af smertelindring. Ren ilt er også meget brugt, da det kan være svært at trække vejret i smerter, og derfor får rent ilt, hvilket er med til udover at give ilt at fjerne fokus fra smerten.

En tredje og lidt mere “alternativ” tilgang der bruges i stor stil er akupunktur, som de færreste nok forbinder med fødsler, men som er noget af det, der rent faktisk har den største effekt, vel og mærke helt uden brug af medicin, hvilket gør det meget populært blandt alle der vil have så naturlig en fødsel som muligt.

Du kan læse mere om akupunktur her

EFTERLAD ET SVAR