Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det kan godt være, at hunden er menneskets bedste ven, ikke desto mindre så er børn det vigtigste vi har. Et barn kan have meget glæde af at bo i et hjem sammen med en hund, og vokser et barn op sammen med en hund, kan de danne et helt specielt venskab. Alt dette lyder naturligvis dejligt, at der er også mange positive ting ved det. Eksempelvis at dit barn lærer om ansvar, omsorg og meget mere, men det er heller ikke nødvendigvis uden problemer.

Hvis I ikke har nogen børn i forvejen, og har haft hunden i mange år, vil den være vant til at være i centrum. Dette ændrer sig naturligvis, når der kommer et lille barn ind i familien, der overtager denne position.  Det betyder, at din hund kan føle sig overset, hvilket kan gøre den jaloux. De fleste har nok hørt om søskende der bliver jaloux, hvis der kommer en lillebror eller lillesøster, og det samme kan gøre sig gældende med en hund.

En hund er dog generelt heldigvis en del lettere at rette ind end et menneske. Der er dog også nogle ting du kan gøre, for at vænne din hund til at der er en by beboer i huset. Inden babyen kommer til er det en god ide at lade hunden snuse til en masse ting, som babyen har rørt eller været i kontakt med (eventuelt på hospitalet). På den måde vil din hund ikke blive overrasket over den nye duft, da den allerede har stiftet bekendtskab med den.

Når barnet så er kommet hjem, er det vigtigt at hunden stadig er en del af familien og ikke bare bliver skubbet væk. Hvis dette sker, er det nemlig, at den føler sig overset og måske endda truet. Hvis hunden får lov at være en del af familien, vil den hurtigt anerkende barnet og acceptere dette så bliver de lettere “venner”. Du kan læse meget mere om hundetræning i denne bog

En ting man aldrig bør gøre er at få hund og baby på samme tid. Begge dele kræver nemlig en masse opmærksomhed i starten, og det er derfor en rigtig dårlig ide at kaste sig ud i begge dele på samme tid.

EFTERLAD ET SVAR