Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er naturligvis rigtig mange, der er gift, når de får deres første barn. Men vi lever også i 2018, og det er langt fra unaturligt at mor og far “bare” er kærester, og ikke har papir på hinanden, når det lille vidunder kommer til verden. For barnet betyder det naturligvis ikke det store, om mor og far formelt er gift, og der er næppe nogen der driller med at være bastarder i dagens Danmark.

Men selvom vi lever i en tid, hvor ægteskab langt fra er det eneste rigtige, så er der alligevel en del regler og love, hvor der netop er gået ud fra dette. Det betyder også, at der er nogle ting man skal sætte sig ind i. Eksempelvis er det en rigtig god ide at få oprettet et testamente, hvis man ikke er gift og får børn.

Hvis det værste skulle ske

Skulle de mest tragiske ske, og enten mor eller far dør, og de ikke er gift, så vil det nemlig være barnet det arver alt. Det betyder også, at har man købt et hus sammen, så ejer man halvdelen hver. Skulle far gen hen og dø, skal barnet eller børnene så arve halvdelen, hvilket betyder boligen skal sælges så arven kan realiseres hvorefter pengene fra salget bliver låst på en kontor til barnet er 18 år og myndigt. Det kan lyde komplet vanvittigt, men ikke desto mindre er der flere af sådanne regler. Det er derfor en rigtig god ide at oprette et testamente, hvis man ikke vil giftes af den ene eller anden grund. Et testamente kan oprettes rimelig nemt og billigt, og det er ikke svært. Det handler blot om at få det gjort.

 

Generelt er det dog langt lettere at blive gift, da man på den måde i love og reglers sammenhæng bliver meget mere lige, og derfor bliver bedre stillet, hvis der skulle ske noget. Så selvom praktik ikke er den mest romantiske grund til at blive gift, så kan det være en god ide.