Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Du tænker uden tvivl over, hvad du putter i munden, og tænker uden tvivl også på, hvad du putter i munden på dine børn. Generelt er der meget stor fokus på økologi, ikke mindst i medierne hvor der konstant snakkes om økologisk mad, og udvalget af alt fra økologisk mælk og æg til kød boomer og vokser hele tiden.

Helt den samme fokus er der langt fra på økologisk børnetøj, og det er lidt en skam. Tøjet er selvsagt i kontakt med kroppen hele tiden, og derfor har også det en stor betydning, hvad der er puttet i af tilsætningsstoffer og kemikalier.

Den helt store forskel på økologisk og ikke økologisk tøj, er at økologisk tøj er produceret af materialer, der er dyrket uden brug af kemikalier og kunstgødning, og at der ikke er giftige farvestoffer i de farver der eventuelt er brugt i fremstillingen. Der er kommet mere og mere økologisk tøj på markedet, men det er meget begrænset hvor meget af den samlede produktion af bomuld, der kan kategoriseres som været økologisk.

At vælge økologisk tøj er ikke kun sundt for dine børn, det er også sundt for deres fremtid, da det er mere skønsomt mod naturen. Det er dog også mere krævende og dyrere at producere økologisk tøj, hvilket betyder at det generelt er lidt dyrere, det er dog sjældent i produktionen at de største omkostninger skal findes, så forskellen behøver ikke være så stor.

Der findes mange butikker der forhandler økologisk børnetøj, men det letteste er stadig handle online, hvis man vil have det største udvalg. Du kan blandt andet finde økologisk børnetøj hos Naturebaby.dk, men du kan også finde det i H&M, Bilka og andre billigere steder.
DEL
Tidligere artikelBaby og hund
Næste artikelTegnefilm til børn

EFTERLAD ET SVAR