Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du bor i et hus eller lejlighed med ældre trægulve og enten har en baby på vej, eller allerede har en, der nærmer sig kravlealderen, er der især en ting du skal være opmærksom på. Gamle trægulve har det med at blive slidte, og er det let at få splinter i fødderne. Hvis man er voksen er det til at leve med, det er enten bare at tage et par hjemmesko på, og er uheldet ude er det ikke værre end at det kan klares med lidt lunt sæbevand.

Værre er det straks, hvis det er dit lille barn det går ud over. Når de begynder at kravle rundt, risikerer de at få splinter i både hænder og knæ, hvor sidstnævnte er et langt værre sted at få splinter i, end det er i fødderne.

Den lette løsning er naturligvis at vælge et gulvtæppe til det eller de værelser, hvor barnet kommer til at kravle mest rundt, men det er ikke alle, der vil være lige glade for at skulle skifte trægulvet ud med et gulvtæppe. Heldigvis er der da også andre løsninger, og en af disse er at så slebet eller høvlet gulvet og dermed kommer en lettere ru overflade til livs. Ved at så dem slebet kan du rimelig nemt få dem gjort baby-klar. Man kan give sig i kast med det selv, men for det bedste resultat, vil de fleste have størst gavn af at kontakte et gulvservice firma, der klarer arbejdet for dig (det kunne være dette)

Derfor kan det stadig godt være en god ide at få et gulvtæppe på i børneværelset med motiver, hvor barnet kan gå på opdagelse i i vejene, dyrene eller hvad der er på tæppet.