Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis tiden nærmer sig, hvor du skal på barsel, så er der en masse ting du skal have styr på. Udover de ting der er forbundet med barnet, er der desværre også en masse praktik, man bare ikke kan komme uden om i forbindelse med at holde barsel.

Selvom det ikke er noget, man har lyst til at bruge meget tid på, da man helst vil koncentrere sig om sit barn, så kommer man ikke uden om, at økonomien kommer til at spille en rolle. Hvordan ens barsel er skruet sammen, kommer meget an på hvor man er ansat, og om man er privat elle offentlige ansat.

Nogle virksomheder giver 24 ugers barsel med fuld løn, andre giver 40 og nogle giver “kun” de 14 uger som de er forpligtet til. Dette er meget forskelligt, og kan have en stor betydning for jeres økonomi. I den periode hvor du er på barsel, men ikke får løn fra din arbejdsgiver, vil din indkomst bestå af barselsdagpenge, og her er det altså en rigtig god ide at have sat sig grundigt ind i reglerne. Du kan læse mere om dem her. Kort sagt, så har man krav på 32 ugers barselsorlov. Det eneste krav der som forældre er, at moderen som minimum holder de første 14 dage.

Når man er på barsel vil man helst hellige sig tiden til at bruge sammen med sit nye barn, og man har ikke lyst til at skulle bøvle med a-kasser, udbetaling Danmark og lignende. Så det er rigtig fornuftigt at have sat sig ind i alt dette på forhånd, så det ikke kommer bag på en.

Eksempelvis er det blevet langt mere normalt, og endda et krav nogle steder, at manden/faderen også skal have barsel. Her er det vigtig at huske på flere ting, eksempelvis at denne blive forkortet, hvis man holder samtidig frem for forskudt.