Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Når vi bliver forældre og ser vores lille baby for første gang, så er der blot en ting vi håber for dette lille barn, at det vokser op med kærlighed i hjertet og finder lykken i livet. Men hvordan skaber man glade børn og hvad er nogle ting som glade børn har tilfælles.

Leg der udfordrer børnene er godt

En ting der gør os mennesker glade er at vi hele tiden udvikler os. Hvis vi ikke udvikler os og bliver bedre, så føler vi at livet er gået i stå og der ikke er så meget mening med det hele. Det samme gælder også for små børn, de vil hele tiden blive bedre og bedre. Derfor er leg der udfordre dem noget af det bedste. Legepladser hvor der er mulighed for at svinge sig og klatre er noget som virkelig stimulerer dit barn og udvikler dem positivt. Det samme gør sig gældende med helt normale brætspil hvor de skal bruge hovedet lidt, det udfordre dem og det giver en god tilfredsstillelse.

Leg med andre børn skaber bedre sociale færdigheder

En person som ikke har mange kontakter og venner er også en person som er mere trist, det tyder alt forskning i hvert fald på. Ensom er et stort problem i vores samfund i dag hvor folk hellere vil sidde på Instagram og følge personer de ikke kender frem for at være sammen med folk der holder af dem. For dit barn gælder helt det samme, jo mere de er sammen med andre mennesker og børn jo bedre for dem. Du kan derfor gøre dit til at dit barn har en masse mennesker omkring sig. Du kan invitere andre forældre hjem så børnene kan lege, du kan tage til aktiviteter med dit børn og i det hele taget bare være ude blandt andre børn og voksne. For flere baby guides og artikler kan du følge Stjernebarn.dk.

En lang barnom er en god barndom

Vi ser ofte i dag at børn alt for hurtigt bliver voksne, eller i hvert fald opføre sig som var de voksne. Meget kan måske skyldes de sociale medier hvor alt for unge mennesker og børn, får nogle idealer som de slet ikke burde i deres alder. Et gammelt ordsprog siger at en lang barndom er en god barndom. Lad dit barn være barn og hvis det vil lege med lego og de andre børn i skolen ikke længere gør det, så lad dit barn lege. Leg og aktiviteter er godt for dit barn, det styrker de kognitive evner og jo mere der leges jo gladere bliver dit barn også. Så lad være med at sammenligne dit barn og lad det lege så længe det har behov og lyst.