Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Børneværelset skal være et frirum for barnet. Et sted man kan puste ud, kede sig og lade fantasien løbe løbsk gennem sjove lege alene eller med vennerne. Det er derfor vigtigt, at rummet opfordrer og motiverer barnet til at udfolde og udvikle sig, og det kan det gøre med den rette indretning.

Farve og funktionalitet

En ting, der er vigtig i forbindelse med indretningen af et børneværelse, er, at rummet fremstår levende og muntert. Indret det med funktionelle møbler i glade farver. Det behøver ikke være så stilrent, det er mere vigtigt, at barnet føler sig tilpas. Derfor må vi som forældre pakke vores mode- og stilkompas væk og lade børnene vælge de farver og motiver, de gerne vil have på deres værelser – også selvom vi synes, at limegrønne vægge klistret til med fodboldplakater er grimme.

Egne møbler

Et andet element, der kan skabe et tilhørsforhold hos barnet er, hvis der på børneværelset er små møbler lavet specielt til dem. På den måde føler de sig mere velkomne og hjemme, og de kan desuden selv betjene møblerne uden at skulle have hjælp til at nå.
En fantastisk investering til børneværelset er By KlipKlap KK Kids Chair, der er en stilfuld lænestol i høj kvalitet. Den fås i mange farver og kan nemt tørres af, hvis barnet skulle komme til at spilde på den.

Sådan bruger I børneværelset

Når børneværelset er indrettet, er det vigtigt, at det imødekommer barnets behov og benyttes ud fra det. Nogle børn har brug for at gå derind og lukke døren bag sig for at få et lille pusterum, mens andre foretrækker at opholde sig på husets fællesarealer størstedelen af tiden. Begge dele er helt normalt, og som forældre er det vores opgave at fornemme, hvor meget barnet har brug for at opholde sig på værelset.