Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Når du får et barn, flytter der ikke kun en lille ny person ind i dit hjem, der flytter også en masse legetøj ind. Der findes rigtig meget legetøj, hvis primære fokus er at være farvestrålende, men der findes også en masse legetøj der er med til at fremme dit barns motoriske evner og hjælpe dem i deres udvikling. Det kan dog godt være en jungle at finde rundt i, hvad man skal gå efter, og hvad man ikke skal gå efter.Motorisk legetøj er legetøj der er med til at sikre bevægelse hos dit barn og dermed er med til at fremme udviklingen, da fysisk aktivitet er essentielt for barnet fra en meget tidlig alder. Børn vil gerne bevæge sig, men det hjælper ofte hvis der er et mål, eller en aktivitet forbundet med det.

Jo flere dele af kroppen babyen eller barnet bruger, jo bedre bliver det til at forstå deres krop, og på den måde lærer de bedre og udvikler sig bedre. Dette kræver at de bliver udfordret, men samtidig kræver det også, at de ikke bliver udfordret for meget. Du har sikkert set børn der sidder med noget legetøj i ganske kort tid og så smider det fra sig. Hvis legetøj bliver for kompliceret til barnet evner vil barnet ofte opleve en form for vrede over det, og kaste det fra sig.

Barnet må gerne blive udfordret med legetøjet, men de må ikke blive så udfordret, at de ikke kan finde ud af det. Det handler derfor om at finde det rigtige legetøj til det rigtige alderstrin for at få mest muligt ud af det. Alle børn udvikler sig på forskellige måder, og der er derfor også stor forskel på hvilket legetøj der passer til dem.

 

Når du kigger på legetøj er det altså vigtigt at kigge på den alder de anbefales til, og ikke hvad du selv lige synes ser sjovt ud. På Børn i Balances hjemmeside er der eksempelvis en søgefunktion, hvor man kan se efter motorisk legetøj til forskellige aldre frem for genre. Det kan være du bliver overrasket over, hvad der passer til de forskellige alderstrin.

Det er dog bedre at købe noget der er lidt for svært, end noget der er alt for nemt. Dels fordi barnet ikke bliver udviklet hvis der ikke er nogen udfordring og dels fordi du kan gemme legetøjet til din lille guldklump bliver lidt ældre.

 

DEL
Tidligere artikelTegnefilm til børn
Næste artikelVælg den rette gåvogn

EFTERLAD ET SVAR