Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er så småt ved at blive sommer, selvom det kan være lidt svært at læse på termometret lige nu ofte ikke viser helt så høje temperaturer, som man forbinder med sommer. Sommeren betyder også mange lyse timer og ikke varme aftener og nætter. De fleste af os er vilde med dette, men for småbørnsfamilier, er det ikke altid at lykken er nætterne bliver kortere og ikke mindst varmere.

Mange børn får nemlig problemer med at falde i søvn, hvis det ikke er mørkt, da de forbinder det at sove med at være noget mørkt, hvilket har været tilfældet i de foregående mange måneder. Vi har før skrevet om hvorfor det er vigtigt, at der er mørkt i soveværelset, og det kan du læse mere om her.

Gardiner holder varmen ude

Mørke er dog ikke den eneste grund til at bruge mørklægningsgardiner på børneværelset, når det bliver sommer og varmen for alvor tager fat. Ved at bruge mørklægningsgardiner kan du nemlig ikke kun holde lyset ude, du kan også holde varmen ude.

Et værelse med et vindue kan blive varmet op i løbet af dagen af solens stråler, og da det ofte stadig er varmt om aftenen i de varme måneder, kan det være svært at få frisk og kølig luft ind, når man lufter ud inden søvnen.

Hvis du én gang har prøvet at skulle putte et barn i et værelse der er 30 grader varmt, så ved du nok allerede godt, hvor umuligt det kan være. Ved at have gardinerne rullet ned i det varmeste timer af dagen, kan du sænke rummets temperaturer med mange grader, og det kan være en rigtig fornuftig ide, hvis du vil sikre den gode søvn for dit barn og dermed også for dig selv.

 

DEL
Tidligere artikelMin baby app
Næste artikelStrik selv til baby