Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Farver har evnen til at inspirere, ophidses og berolige. Det gælder især for børn, der kan være ekstra følsomme for farvers indvirkning. Så vigtigheden af at udvælge den rigtige helt farve til et lille barns rum bør ikke undervurderes.

Videnskabsmænd har lært os meget om den måde, farve påvirker vores sind og krop, man man skal huske på, at alle børn er forskelligt og disse generaliseringer gælder ikke for alle. Men hvis du er nysgerrig efter, hvordan du få farve ind i dit barns værelse, kan denne artikel hjælpe dig.

Om du selv vælger at male værelset eller om du gør brug af en professionel maler så er det vigtigt at du selv tager stilling til farven

  1. Rød.

Rød har evnen til at stimulere kroppen og sindet, øge hjerte og vejrtrækninger. Nogle undersøgelser tyder dog på, at for meget eksponering for rød opmuntrer til aggressiv adfærd og manglende evne til at fokusere. Rød er magtfuld og måske ikke den bedste rumfarve til et allerede rastløst barn.

  1. Gul.

De fleste af os forbinder gule med følelser af lykke og munterhed. Undersøgelser viser også at denne lyse og prægtige farve med motivation; blødere gule kan hjælpe koncentrationen, mens lys gul kan øge hukommelsen. Pas på med at bruge for meget lysegult! I store doser kan det skabe følelser af agitation og endog vrede.

  1. Grøn. Denne naturlige farve har en beroligende virkning på et barn. Forskere har også fundet, at grøn kan forbedre et barns læsningshastighed og indlæring. Denne farve skal du bare bruge løs af
  1. Blå.

Blå har den modsatte effekt af rødt. Den reducerer følelser af angst og aggression og sænker blodtrykket og hjertefrekvensen. Børn, der oplever adfærdsproblemer, vil ofte sætte stor pris på den beroligende virkninger af et blåt rum.