Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hunden er menneskets bedste ven. Hvis der kommer pludselig kommer en og overtager pladsen, som den mest opmærksomhedskrævende i hjemmet, så kan dette dog hurtigt ændre sig. Alle, der ejer en hund, ved nemlig også, hvor jaloux sådan et dyr kan blive.

Uanset om det er en ny kæreste eller et andet kæledyr, der kommer og invaderer hundens territorium (dit hjem), så vil du ofte opleve, at hunden ‘brokker’ sig eller ligefrem gør oprør.

Men hvordan ender dette scenarie, hvis du er gravid og har hund? Hvordan forbereder du din hund på, at der kommer en lille ny, der kræver mere opmærksomhed end hunden?

Hvordan har hunden med babyen?

De fleste mennesker, der ikke har et barn i hjemmet, behandler deres hund med samme kærlighed som et barn.

Hunden bliver vant til at være ene om at få opmærksomhed. Måske er den også det, der udgør det mest centrale punkt i jeres liv.

Det kan derfor have konsekvenser, når der bliver bragt et andet væsen ind i jeres hverdag. Især hvis der er tale om et barn, som kræver al jeres opmærksomhed. Det kan føre til en følelse af at være tilsidesat hos hunden.

Og her vil hunden ofte reagere, som et barn vil gøre det; med jalousi, sorg og — i værste tilfælde — vrede. Det betyder ikke, at der er noget galt med hunden, hvis den reagerer på denne måde.

Der er altså ikke noget galt med din hund. Det er en helt naturlig reaktion, fordi hunden ikke længere føler, at den er så vigtig i jeres liv længere. Men hvordan får man hunden til at føle sig vigtig, på trods af der er flyttet endnu en beboer ind?

Sådan forbereder I hunden på jeres baby:

  • Har I venner, der har børn, så introducér hunden til dem, så hunden kan vænne sig til at være omkring børn.
  • Lad hunden sove alene, så den er forberedt på, at den ikke kommer til det, når barnet kommer til verden.
  • Giv hunden sit eget sted, hvor det ikke er muligt for barnet at komme til. Hunden bliver føler sig eksempelvis intimideret, hvis nogen tager dens hundefoder — og småbørn putter alt i munden.
  • Vis jeres hund, at I stadig elsker den, og den stadig er en central del af jeres familie. Inkludér jeres hund i de daglige aktiviteter — som når du går tur med barnet, skifter babyen og så videre.