Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Lige når du får børn, vil du opleve at de kan sove stort set over alt, hvor og hvornår det skal være. Du vil nok også opleve, at når de bliver ældre, bliver det sværere at få dem til at sove, og de kræver mere ro omkring sig. De vænner sig hurtigt til at det skal være mørkt, når de skal sove. Mange forældre kommer fejlagtigt til at forklare deres børn, at de skal sove, når det bliver mørkt.

Denne tilgang fungerer naturligvis fint i vinterhalvåret, hvor det bliver tidligt mørk, og hvor sengetiderne passer fornuftigt sammen med barnets døgnrytme. Sværere bliver det, når det er sommer og hvor det først bliver mørkt efter kl 22 og hvor det allerede er lyst igen ved 04 tiden, hvilket naturligvis ikke giver meget plads til søvn for små børn, der har brug for at sove min. 10 timer om natten for at få den bedste udvikling.

Derfor er mørklægningsgardiner et absolut must på børneværelserne, hvis dine børn skal have den rigtige søvn om sommeren. Med mørklægningsgardiner er det dig der styrer lyset på værelset og ikke solens placering på himlen. Desuden er det ved flere lejligheder bevist at man sover bedst i total mørke, så der er mange gode grunde til at investere i gode mørklægningsgardiner (du kan finde nogen her)

En anden grund til at bruge mørklægningsgardiner er hvis det er rigtig varmt og der er tropenætter. Tropenætter er, hvis temperaturen om natten ikke kommer under 20 grader. Her kan det være meget svært at sove pga varmen. Hvis man har mørklægningsgardiner nede hele dagen, holder man solens stråler ude hele dagen bliver rummet ikke så varmt, og så er det også lettere at sove om natten, men det kræver at solens stråler holder helt ude.

DEL
Næste artikelFå tøj som du vil have det