Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er mange forældre der kæmper en kamp med at få deres børn til at sove. Der er ikke to børn der er ens, og derfor er der desværre heller ikke en universel løsning til hvordan man får alle børn til at sove. Når de er helt små handler det at sove især om tryghed. Det vil også sige, at hvis barnet er trygt, falder det meget lettere i søvn. Det kender de fleste forældre nok fra, at det lille barn falder i søvn i armene på en, eller liggende på maven. Helt tæt på forældrene er der nemlig trygt, og derfor godt at falde i søvn.

Det er naturligvis dejligt at have et barn sovende i armene, men de fleste vil nok være enige i, at det ikke er en holdbar situation hele natten igennem. Der er mange måder at skabe denne tryghed i barnets seng. Det kan være med dyner, puder, bamser og alle der får dit barn til at føle sig godt tilpas. En sengerand er i den forbindelse helt essentiel for at skabe gode rammer, og for at barnet ikke ligger og stikker armer og ben ud mellem tremmerne.

De findes i mange forskellige versioner, og det er langt fra alle sammen den er lige yndige. Danske ferm living laver en lækker sengerand, der ikke blot er flot, den er og af en rigtig god kvalitet og lavet i 100% økologisk bomuld, som dit barn helt sikkert vil elske at ligge helt tæt op af. Du kan købe det her.

Når barnet bliver mere, er det ikke kun tryghed der skal til for det kan sove, men også at der er skabt ro omkring sovesituationen, så barnet kan bearbejde hele dagens mange begivenheder. Det kan derfor være en god øvelse at sætte sig med sit barn ved sengen og snakke ganske roligt om de ting der er sket i løbet af dagen. For selvom barnet måske ikke har et sprog endnu, har de mere forståelse end man lige tror, og lyden af far eller mors stemme er med til at skabe ro og den føromtalte tryghed.