Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

De sidste mange år er udvalget af tegnefilm til børn eksploderet og der findes tusindvis af tegnefilm, hvor kvaliteten mildest talt er svingende. Blandt de mest populære finder man eksempelvis Dora the Explorer og lignende. Børn skal ikke sidde og se tegnefilm hele dagen, men det kan være en fin lille afveksling, og hvis man skal have hænderne fri i nogle minutter, kan det være en meget brugbar løsning at parkere barnet foran iPad’en i et øjeblik, hvilket der ikke er nogen der tager skade af.

En stor del af filmene kan findes på youtube, hvis du ikke ønsker købe dem, men der er også alternativer. Der findes et væld af streamingtjenester, og på mange af dem bugner det med indhold til børn. Der er naturligvis DR, der udover at være en rigtig glimrende tjeneste også er gratis.

Tre af de helt store tjenester, Netflix, Viaplay og TV2 Play har alle sektioner udelukkende med børnesektioner. På TV2 kan du eksempelvis finde mere end 50 afsnit af Rasmus Klump, mens Viaplay har Dora the Explorer og meget andet. Du kan læse mere om de mange streamingtjenester her.

Forskellige børn har det med at falde for forskellige ting, men typisk handler det om, at jo yngre de er, jo mindre komplekst skal det naturligvis være. Flotte farver og lyde fungerer meget bedre end samtaler og handling for de mindste.

 

EFTERLAD ET SVAR