Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Når børneværelset skal indrettes, hvad enten det er fordi, der er en baby på vej eller det gamle blot skal fornys, kan det nogle gange være svært, hvor man skal starte. Her er et par tips til, hvordan du kan indrette børneværelset, så det er hyggeligt og brugbart.

Lyskilder er vigtige

Først og fremmest skal et børneværelse være hyggeligt. Det findes der naturligvis flere forskellige løsninger på. En af dem er ved at have rigeligt af lyskilder på værelset. Små børn er sjældent store fans af mørke, og det er fælles for de fleste, at de godt kan lide at have lys tændt, når de skal falde i søvn. Lyskilder på et børneværelse er ligeledes et must for at barnet kan lege, selv når mørket falder på, og det er samtidig en forudsætning for, at I sammen kan læse godnathistorier. Du kan finde forskellige løsninger på lyskilder her.

Gør plads til leg

Det er vigtigt, at børneværelset giver plads til udfoldelse og leg. Det betyder med andre ord, at du skal passe på med ikke at proppe værelset med så meget legetøj, at der ikke længere er gulvplads. Hvis du allerede føler, at værelset er lidt proppet, kan du med fordel forsøge at skabe lidt orden. Invester for eksempel i en stor reol med mange kasser. På den måde kan du nemt sortere legetøjet og få det væk fra gulvet.

Et smart og funktionelt tæppe

Hvis du har små børn, som leger på gulvet, er det vigtigt at sikre dig, at gulvet har den rigtige temperatur. Hvis dit gulv ikke er udstyret med gulvvarme eller gulvtæppe, kan du med fordel købe et stort legetæppe. De fås i mange forskellige mønstre, og du kan med fordel løbe et, der matcher dit barns køn. Hvis det er en dreng, du har, kan du for eksempel købe et tæppe, der er lavet som en stor racerbane. Det er både smart og funktionelt, fordi det sørger for, at de små ikke fryser.