Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

I dagligdagen udsættes vores børn generelt for en masse tilsætningsstoffer i alverdens ting. Det kan være alt fra det mad de spiser til det tøj de har på og det service de spiser af. Man skal hele tiden være opmærksom på, hvad man køber til dem og holde godt øje med, hvad de forskellige ting indeholder, hvis man ikke ønsker at udsætte sine kære for unødvendige ting. Heldigvis kommer der flere og flere regler og love omkring dette, og generelt er der færre kemikalier i alle de ting vi bruger til vores børn, end det var for blot 5-10 år siden.

Et af de steder hvor det dog ikke er alle, der tænker over tilsætningsstofferne, men burde gøre det, er ved vægmalingen i børneværelset, hvor barnet ellers tilbringer det meste af sin tid med masser af dejlig søvn. Så snart malingen er tørret ind, betyder det naturligvis ikke helt så meget med stofferne malingen, da denne ikke udskilles gennem luften. Ikke desto mindre er det sund fornuft at bruge maling der er fri for dette, om ikke for indeklimaets skyld, så for det generelle klimas skyld.

Du bør derfor altid gå efter maling der er svanemærket, hvilket betyder, at der ikke er brugt giftige kemikalier i fremstillingen af den. Der er strenge lovkrav til maling, så det er bestemt ikke svært at finde maling der er svanemærket, da dette efterhånden mere eller mindre er normen, men hvis man vælger en meget billig maling, risikerer man alligevel at få en, der ikke er helt fri for giftstoffer. Blandt de producenter der er fri for dem finder man det norske mærke Jotun, som også er blandt de bedste på markedet. (du kan købe Jotun maling her)

Der er generelt meget gode grunde til at benytte en god maling, da det er lettere og arbejde med, og ikke mindst er mere holdbart og slidstærkt, hvilket er essentielt på et børneværelse, hvor det skal kunne holde til lidt af hvert.

DEL
Tidligere artikelFå tøj som du vil have det
Næste artikelBaby og hund

EFTERLAD ET SVAR